Članovi župnih Caritasa organizirali radionice i pekli kolače za potrebite na Cvjetnicu

06.04.2023.
Izradom pomica i pletenjem maslinovih grančica, pravljenjem domaćih kolača i različitih ukrasnih predmeta članovi župnih Caritasa širom Dubrovačke biskupije pokazali su svoje veliko srce za potrebite na Cvjetnicu. Prikupljeni iznos neki su namijenili potrebitim župljanima, neki unesrećenima u potresima u Turskoj i Siriji kao i djeci u Africi.

Članovi župnih Caritasa širom Biskupije ususret Cvjetnici organizirali su kreativne radionice, pleli maslinove i palmine grančice, kao i izrađivali kolače te sve pripremljeno ponudili svojim župljanima u nedjelju Muke Gospodnje, 2. travnja 2023.

U župi svetog Ilara u Mlinima upriličena je humanitarna prodaja kolača u organizaciji župnog Caritasa. Vrijedne domaćice napravile su raznovrsne kolače koji su razveselili župljane. Sav prihod od kolača bio je namijenjen obiteljima u potrebi u župi.

Članovi Caritasa služili su i na Misi za bolesne i potrebite koja je bila u 18h na Cvjetnicu. Pronašli su riječi ohrabrenja u Sv. Pismu, te ih isprintane, zarolane i ukrašene darivali svima na izlazu iz crkve. Jako su obradovali ljude.

U župi svetog Josipa u Veloj Luci  u subotu, pred Cvjetnicu u centru mjesta organizirana je prodaja domaćih kolača.

Pozivu da doniraju kolače odazvale su se brojne župljanke. Prikupljena sredstva namijenjena su potrebitima u župi.

U župi svetog Petra na Boninovu na Cvjetnicu nakon Svete mise sve bilo u znaku kreativnih predmeta koje su izradile i na štandu nudile članice župnog Caritasa i dječica iz zbora, uz č.s. Marinelu.

Sav prikupljeni iznos namijenjen je pomoći potresom stradalima u Turskoj i Siriji.

U župi Presvetog Spasitelja u Mokošici članice župnog Caritasa bile su vrijedne i aktivne - organizirale su radionicu pletenja pomica te kreativnih predmeta, kao i prodaju kolača, a sve prikupljene donacije bit će usmjerene za potrebite o kojima skrbi župni Caritas.

U župi Presvetog Trojstva u Majkovima članovi župnog Caritasa župe Majkovi organizirali su u Kući meda u Majkovima, radionicu pletenja maslina i palminih grančica.

Radionicu je predvodio i ovoj vještini učio mještanin Marko Biskup.

Spletene pome bile su ponuđene župljanima na Cvjetnicu prije Svete Mise, a prikupljeni dobrovoljni prilozi od ove akcije, išli su za pomoć stradalima od potresa u Turskoj i Siriji.

U župi svetog Vlaha u Stonu vrijedne žene i djeca izrađivale su kolače te pakirala maslinove grančice, koje su nudile nakon Svete mise u nedjelju, a sav prikupljeni iznos bio je namijenjen pomoći djeci u Africi o kojoj brinu Marijini obroci.