Djelatnice Caritasa održale satove u dubrovačkim srednjim školama

27.12.2022.
U adventskom vremenu naše djelatnice, na poziv vjeroučitelja, posjetile su dvije dubrovačke gimnazije i s učenicima razgovarale o Caritasu - djelotvornoj ljubavi prema bližnjima u potrebi. Vjerujemo da je to najbolji način za odgajanje novih generacija za prave vrijednosti i osjetljivost za one kojima je pomoć potrebna.

29. studenoga 2022. godine su naše Tereza i Ivana posjetile Dubrovačku privatnu gimnaziju te na poziv vjeroučitelja don Iva Markića, na satovima vjeronauka od 1. do 4. razreda s učenicima razgovarale o radu Caritasa, akcijama i načinu kako se baš i oni mogu uključiti. Posebno su naglasile aktualnu akciju "Za 1000 radosti" i podijelile prigodne nogometne kartice "dobrice". Pričale su i o akciji "Budi moj sveti Nikola!" te najavile akciju "Podijelimo radost Božića". Ravnatelj Tomislav Franušić istaknuo je kako će učenici ove godine svoje tradicionalne humanitarne aktivnosti pečenja kolača u adventu namijeniti za pomoć akciji "Za 1000 radosti". Raduju nas reakcije učenika i prekrasno provedeno vrijeme s njima.

13. prosinca 2022. godine naše Marija i Tereza su na satovima vjeronauka u Biskupskoj klasičnoj gimnaziji, također na svim satovima, s učenicima od 1. do 4. razreda, razgovarale o Caritasu - značenju, aktivnostima i ono najvažnije - načinu uključivanja. Dio učenika već su naši volonteri, a nadamo se da će neki od njih nakon ovog susreta to i postati! Upućujemo zahvalu časnoj sestri Katarini Mihić na pozivu.

Djelatnice Caritasa održale satove u dubrovačkim srednjim školama