Novosti

O našim volonterima: Ivana Kralj

   07.10.2021.
Naša Ivana volonterka je svojeg župnog Caritasa, župe Presvetog Spasitelja u Mokošici od njegovog osnutka, početka 2018. godine. Supruga je i majka tri dječaka koja u jednostavnosti i ljubavi služi u različitim područjima. Danas je predstavljamo u rubrici ''O našim volonterima'', u kojoj želimo donositi priče onih marljivih duša bez kojih rad Caritasa ne bi bio moguć, ali ni tako radostan i obogaćen, kao što je sada!

 


 Ivana kaže da ju svaki događaj ili aktivnost kojom su nekome pomogli čini sretnom - kada vidiš da su ljudi zaista dirnuti pažnjom. To je nešto što ispunjava i čini da znaš da svaki rad i angažman ima smisla.

Redovne aktivnosti župnog Caritasa kojem pomaže su raznolike: od koncerata, radionica izrade adventskih vijenaca, penganja jaja, pletenja pominih grančica za cvjetnu nedjelju - u ''bolja'' vremena, kaže.

Danas pretežno obilaze samce i pomažu im, stoje na raspolaganju za prijevoz, pomoć u kući ili najčešće ''samo'' za razgovor.

Aktivnostima se uvijek moguće prigodno priključiti, ističe naša volonterka, a moguće ih je pronaći i više se informirati o njihovom djelovanju na poveznici župe. 

Ivana je supruga i majka tri dječaka.

Za kraj bi posebno istaknula sljedeći citat: "Padni, ustani, popravi krunu i kreni dalje!'' kao moto kojim možemo hrabro koračati kroz život!

Na ovoj lijepoj fotografiji je Ivana uhvaćena u jednoj od Caritasovih akcija pod nazivom ''Buket ljubavi'', o kojoj možete više saznati ovdje.

 

 

O našim volonterima: Ivana Kralj

 

O našim volonterima: Ivana Kralj

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije