Novosti

O našim volonterima: Ivo Roko

   28.10.2021.
Na redu za predstavljanje u Caritasovoj rubrici o volonterima je naš Ivo Roko, za kojeg se, kad ga se god spomene u Caritasu, zna da dolazi u radnu akciju i da dovodi i srčano potiče svoje prijatelje na volontiranje. U rubrici '' O našim volonterima'' želimo donositi priče onih marljivih duša bez kojih rad Caritasa ne bi bio moguć, ali ni tako radostan i obogaćen, kao što je sada!

 
Ivo Roko je 23-o godišnjak koji je volonter Caritasa još od početka srednje škole.

Jednom kad sam se vraćao iz škole sam prolazio pokraj Caritasa i sasvim slučajno svratio i ostao cijeli dan volontirati. Od tada sam dolazio sve češće i češće i tako je moja volonterska priča počela - kaže Ivo. 

Ivo je i animator Dubrovačke biskupije, uključen već dugo u brojne projekte Vijeća za mlade, pa potom i svoje župe Sv. Mihajla, SKAC_DU - 72 sata bez kompromisa - a imao je želju doprinijeti i Caritasu. U ovoj volonterskoj priči zadržao ga je pozitivni osjećaj ''kada znaš da si odvojio svoje slobodno vrijeme za ljude kojima je pomoć stvarno potrebna i osmijeh na licima tih ljudi''.

Puno je priča koje su mu se za vrijeme volontiranja urezale u pamćenje, a kaže da ih ima podjednako - i sretnih i tužnih. Nas uvijek razveseli u raznim situacijama, svojom organizacijskom sposobnošću i činjenicom da mu ništa nije teško napraviti. Kao poticaj drugim mladima tvrdi da je stvarno veliki doprinos kad se izdvoji samo djelić svojeg vremena, da se već tako čini puno te da je potrebitih u našem gradu i više nego što možemo zamisliti.

Naš Roko, koji je nedavno diplomirao na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku, za kraj poručuje: ''Oni koji donose svjetlost u tuđe živote, nikad ne hodaju u mraku!'' 

Hvala ti, dragi Ivo, što si veliko sunce (u doslovnom i prenesenom značenju) i desna ruka našeg Caritasa!

 

 

O našim volonterima: Ivo Roko

 

O našim volonterima: Ivo Roko

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije