O našim volonterima: Lina Beg

02.12.2021.
U rubrici Caritasa Dubrovačke biskupije, ''O našim volonterima'' svaki tjedan predstavljamo naše vrijedne volontere. Danas je na redu naša Lina - Pave Beg, koja je s nama gotovo na dnevnoj bazi. Njezino volontersko iskustvo u našem Caritasu je bogato, dugo 10 godina.

Pave Beg - Lina pridružila se volonterskoj ekipi Caritasa Dubrovačke biskupije prije 10 godina, kada se sama našla u teškoj situaciji samoće. Nije se predala okolnostima, nego tražila mjesto na kojem može biti od pomoći, a na kojem će pomoći i sebi i tako je odabrala Caritas Dubrovačke biskupije. Ponudila nam je svoje talente i vrijeme na raspolaganje, a najviše je prisutna u našem skladištu donirane odjeće i obuće te u kontaktu s korisnicima koji dolaze po potrebno.

Kaže da ju volontiranje čini ispunjenom i sretnom, a sjeća se i jedne od brojnih anegdota tijekom volontiranja: jednom korisniku je dala 2 lijeve cipele, ali greška se brzo ispravila uz puno smijeha.

Naša Lina je jednostavna, potiče sve na volonterski angažman uz rečenicu koja u praksi zaista dobije smisao: ''Dobro je činiti dobro!''.

Mi s Linom svaki dan doživimo bezbroj angedota, a ovim putem joj još jednom zahvaljujemo na pomoći, trudu i radosti koju donosi nama i našim korisnicima!

O volonterskom angažmanu naše Line, mediji su već pisali na poveznici.