Novosti

O našim volonterima: Maja Brailo

   19.11.2021.
Danas vam u rubrici ''O našim volonterima'' predstavljamo našu Maju, veselu i posebnu umirovljenicu koja je naša stalna volonterka u skladištu odjeće i obuće! Bez nje, kao i naših drugih dragih volontera, Caritas Dubrovačke biskupije ne bi bio ono što jest.

 

Maja je jedna radosna umirovljenica, majka troje djece i ponosna baka šestero unučadi. Uz sve to, naša je volonterka, pa tako već 7 godina svoje slobodno vrijeme provodi u Caritasu, više puta tjedno.

Njezina volonterska pozicija je u skladištu donirane odjeće i obuće, gdje razvrstava robu koju doniraju sugrađani kojima humanost nije strana. 

''Volontiranjem se osjećam kao potpuna osoba, a ovdje sam pronašla i drugu obitelj koja mi daje snagu. Nadam se da ću, uz Božju pomoć, još dugo pripomoći u Caritasu u ovoj nadasve korisnoj i humanitarnoj aktivnosti'' - kaže naša Maja.

Puno je trenutaka u svim tim godinama koje su je posebno dotaknule, a izdvojila bi dvije korisnice u potrebi koje su svoju zahvalnost volonterima željele izraziti svojim glasom te ih počastile pjesmom, pa tako pokazale da darovati drugoga možemo na bezbroj načina.Zašto volontirati? Naša Maja kaže da je volontiranje davanje srcem i ispunjenje želje biti na korist potrebitima i svima onima kojima je život borba, a zaključuje da je okosnica svega uvijek - ljubav.

''Ljubav je velikodušna, ljubav je dobroćudna, ne zavidi i ne hvali se.'' - misao je koja našu predragu Maju vodi u svojem djelovanju!

Draga Majo, nikada nije dovoljno puta ponoviti koliko nam tvoj doprinos u Caritasu znači i koliko smo sretni što si s nama! Hvala

 

 

O našim volonterima: Maja Brailo

 

O našim volonterima: Maja Brailo

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije