O našim volonterima: Marijana Mihajlović

04.11.2021.
Danas je na redu za predstavljanje u našoj rubrici o volonterima naša radosna Marijana - pokretačica akcije i jedna velika pozitivna duša!

U našem biskupijskom Caritasu Marijana je počela volontirati preko svoje Molitvena zajednica Effatha. Kao dio karitativnog tima krenula je dolaziti svaki četvrtak kod nas, a onda se to dogovoreno vrijeme za volontiranje četvrtkom proširilo na, mogli bi reći, svaki slobodni trenutak!

Volonterski je najviše uključena u sortiranje donirane odjeće i obuće i posluživanje korisnika, ali uvijek uskače gdje god i kad god je potrebno.

Kaže nam kako ne može izdvojiti samo jedan poseban trenutak u volontiranju, a i da ''neke stvari treba zadržati za sebe u svom srcu i prebirati ih kao majka Marija''. Ipak, ono što je uvijek iznova oduševljava je gledati ostale volontere koji u poniznosti, ljubavi i poslušnosti služe Gospodinu i kaže kako joj je baš ta perspektiva promijenila život.

Zašto se uključiti u volontiranje u Caritasu? Marijana je kratka i jasna: ''La vita e bella u Caritasu!''

Za kraj ističe da od svih definicija i predstavljanja sebe, najbolja jest ona da je ona Božje dijete koje je došlo na ovaj svijet služiti i ljubiti, a kao omiljeni citat ističe Psalam 23:

Jahve je pastir moj:
ni u čem ja ne oskudijevam;
na poljanama zelenim
on mi daje odmora.
Na vrutke me tihane vodi
i krijepi dušu moju.
Stazama pravim on me upravlja
radi imena svojega.''

Hvala Marijana naša, mi i naši korisnici tu tvoju čistu ljubav zaista svakodnevno osjećamo!