O našim volonterima: Šima Zdraulić

14.10.2021.
Naša Šima dobri je duh Caritasa Dubrovačke biskupije. Danas je predstavljamo u rubrici ''O našim volonterima'', u kojoj želimo donositi priče onih marljivih duša bez kojih rad Caritasa ne bi bio moguć, ali ni tako radostan i obogaćen, kao što je sada!

Naša draga Šima Zdraulić s nama je dugi niz godina, a nije subjektivno priznati da svih obraduje kad nam dođe na Caritasov prag i donese nešto za osladiti se!

Najviše volontira u skladištu odjeće i obuće, gdje razvrstava primljene donacije i izdaje ih korisnicima, ali kaže da radi ''sve što mi kažu, bitno je da što radiš, radiš s ljubavlju.

U početnom periodu volontiranja skrbila je za jednog korisnika, a onda je ljubav prema volontiranju samo rasla. Naša Šima kaže da je kroz volontiranje i razne volonterske zadatke otkrila svoj dar koji joj je Gospodin dao, a to je pomoć osobama u potrebi. To je ispunjava i nikada ne govori ''neću i ne mogu'', nego pokuša dati sve od sebe.

Na pitanje o nekoj anegdoti, s osmijehom nam spominje puno mladih koji su prošli kroz Caritas kroz sve godine njezinog volontiranja: bogoslovi, đakoni, mladi iz škole... pa kaže da s njima smijeha i šale i pokojeg ''škerca'' ne nedostaje, a mi nadodajemo da je to najviše radi njenog mladog i veselog duha koji je često pokretač svega toga.

Poručuje za kraj da svi u svojoj blizini, u svojoj zgradi, imamo nekog u potrebi, pa potiče da pokušamo s malom pomoći njima, to je već početak volontiranja.

O sebi ne želi puno pričati, kaže u svom stilu da podaci itako ne trebaju jer ih Gospodin zna, a uspjeli smo izvući barem nešto - najdraža joj je pjesma ''Oči u oči''!

Možemo jedino od srca zahvaliti našoj Šimi na svemu - što je s nama i što nas svakodnevno raduje.

O našim volonterima: Šima Zdraulić