O našim volonterima: Tonći Carević

30.09.2021.
Tonći Carević je volonter Caritasa Dubrovačke biskupije od 2019. godine, vrijedno radi i svakodnevno nam pomaže, a uvjeren je da je ''Osjećaj davanja puno veći od osjećaja primanja.'' Danas ga predstavljamo u rubrici ''O našim volonterima'', u kojoj želimo donositi priče onih marljivih duša bez kojih rad Caritasa ne bi bio moguć, ali ni tako radostan i obogaćen, kao što je sada!

Naš Tonći s nama je već dvije godine. Volontira u biskupijskom Caritasu, u skladištu hrane, gdje slaže i izdaje pakete hrane iz ''Socijalne košarice'' našim korisnicima.

Kaže kako jedno ''hvala'' i ''neka vas dragi Bog čuva'' izgovoreno od strane osoba kojima je pomoć potrebna, svaki put na njega ostavlja snažan dojam.

(P)ostao je naš volonter i zbog zajedništva u Caritasu, kako tvrdi, zbog radne atmosfere koja zrači optimizmom i pozitivom koju zaposlenici i ravnateljica svakodnevno naglašavaju kao moto koji treba voditi kroz život.

Anegdota koju bi podijelio tiče se projekta ''Posudionice medicinskih pomagala''.
''Od stotinjak medicinskih kreveta koje smo nosili u obitelji u ove dvije godine, bar njih 90 smo nosili na treći kat, predzadnja vrata i naravno - bez lifta.''

Tonći je završio Pomorski fakultet u Dubrovniku, trener je odbojke u klubu Nova Mokošica, a pozdravlja vas uz ''Tonka reci cvrčak, Tonka reci more'' i potiče na Ljubav i Dobro rečenicom:

''Osjećaj davanja puno je veći od osjećaja primanja.''

O našim volonterima: Tonći Carević