O prosincu 2021. godine u Caritasu Dubrovačke biskupije - Marija Đurović

04.01.2022.
Zamjenica ravnateljice Caritasa Dubrovačke biskupije, Marija Đurović, u prilogu dnevnika Dubrovačke televizije, govorila je o proteklom prosincu 2021. godine u našem Caritasu.

Zamjenica ravnateljice Caritasa Dubrovačke biskupije, Marija Đurović, u prilogu dnevnika Dubrovačke televizije, govorila je o proteklom mjesecu prosincu u našem Caritasu. Istaknula je kako je vjerojatan razlog povećanog broja korisnika u 12. mjesecu velika donacija jedne tvrtke koja je željela ostati anonimna, a koja je donirala 100.000 kn u poklon bonovima.

Ovaj mjesec smo dijelili poklon bonove jednog našeg trgovačkog lanca. Ti bonovi su velika donacija jedne tvrtke kojoj zahvaljujemo. Riječ je o 100.000 kn u bonovima, koje smo podijelili našim korisnicima, ali ne samo onima u bazi Caritasa koje imamo, već smo zamolili sve naše župnike na širem dubrovačkom području da nam dostave popis svojih potrebitih te smo na taj način bonove podijelili još širem krugu potrebitih.

Također je istaknula kako najveće gužve imamo u mjesecima u kojima se u našem Caritasu dijele higijenske potrepštine. U posljednje vrijeme zasigurno je velika potreba i plaćanja režijskih troškova, s kojima nam se javljaju korisnici.

U prosincu smo uspješno proveli tri akcije: ''Budi moj sveti Nikola'', ''Dodaj u košaricu'' te ''Podijelimo radost Božića'', a iste ne bi bile moguće bez naših volontera.

Volonteri su naše blago, to uvijek govorimo i ovom prilikom im zahvaljujemo što su se odazvali i dali svoje slobodno vrijeme. Volontera imamo na dnevnoj bazi oko 5 njih, koji su svakodnevno s nama u Caritasu i s njima dijelimo i dobro i loše svakog dana. Međutim, ne smijemo zaboraviti i volontere župnih Caritasa koji nam isto tako odrađuju veliki broj akcija i aktivnosti. S njima smo se također družili u ovom prosincu.

U navedenom mjesecu smo pokrenuli još jednu akciju, ''Serviram as za novi start'', kojom prikupljamo 170.000 kn za kupovinu prilagođenog automobila jednom mlađem sugrađaninu koji se nosi s posljedicama moždanog udara.

U našem zajedništvu smo ovog prosinca napravili uistinu fantastične stvari, a koristim priliku pozvati naše sugrađane da sudjeluju i u akciji ‘’Serviram as za novi start’’. To je akcija koju smo započeli u prosincu, a trajat će do svetog Vlaha. Cilj akcije je prikupiti 170.000 za mladog sugrađanina kojemu je poteban prilagođeni automobil.

Za kraj je naša Marija uputila čestitku svim sugrađanima i onima koji Caritas nose u svojim srcima:

Želimo Božji blagoslov u novoj 2022. godini, a toga će zasigurno biti ako budemo i dalje zajedno gledali u isti cilj, a to je pomoć bližnjima u potrebi i u tom zajedništvu olakšavali život svima onima kojima je to potrebno i koji se ne mogu sami snaći.

Prilog možete pogledati ovdje: