O volonterima župnih Caritasa: Perica Graber, Žrnovo

12.05.2022.
Uz volontere biskupijskog Caritasa, važna karika u našem lancu Dobrote volonteri su župnih Caritasa širom naše Dubrovačke biskupije. Danas predstavljamo jednu od njih, našu Pericu Graber, iz župe svetog Martina u Žrnovu.

Danas vam predstavljamo Pericu Graber, volonterku župe svetog Martina u Žrnovu. Perici pomaganje u okviru Crkve nije strano. Uvijek je tu za priskočiti u pomoć na bilo koji način u njezinoj moći. U svojoj radosti i velikom otvorenom srcu u kojem se odmah prepoznaje toplina, zaista ima puno iskrene ljubavi, koju uvijek doživimo u susretu s njom.

Perici je vrata u svijet volontiranja prije 4 godine otvorila, kaže nam, Maja Foretić, voditeljica župnog Caritasa u Korčuli, na uskrsnim kreativnim radionicama.

''Na kreativne radionice se uvijek rado odazovem i kod njih me najviše veseli pletenje maslinovih grančica. Volim cvijeće i nastojim ga održavati u što većoj mjeri, a najdraže mi je kad ga u crkvu mogu donositi, pa i na taj način iskazivati čin aktivnosti i sudjelovanja, a sve na slavu Gospodinu i njegovoj ljubavi.'' - kaže naša Perica.

Perica u svojoj župi karitativno pomaže prilikom distribucije paketa pomoći, u prigodnim akcijama i prikupljanjima sredstava na župi kao i održavanju cvijeća u crkvenom prostoru.

Na pitanje o nekoj crtici tijekom svojih godina volontiranja, koja joj se urezala u pamćenje, priča nam:

Sabirući po sjećanjima, svaki je trenutak volontiranja poseban, jer daš tako malo sebe, a dobiješ tako puno.

''Ne znam kojim riječima i kako to bolje objasniti, ali čineći dobro, pomažući drugima, tvoje se srce oplemenjuje. Kad na to još dodamo i njihovu zahvalnost, osjetiš da je Nebo među nama. Bar ja tako osjećam.'

Perica je supruga i majka dvojice sinova.. Kao citat koji ju nadahnjuje i vodi na putu volontiranja i služenja drugima ističe:

Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste. (Mt 25,40).