Novosti

"Slatki" susret Ukrajinaca u Caritasu

   29.04.2024.
U ponedjeljak, 29. travnja upriličeno je još jedno druženje Ukrajinaca koji žive na području Dubrovačke biskupije. Ovaj put uz ugodni razgovor Ukrajincima je poslužen osvježavajući sladoled.

 


U ponedjeljak, 29. travnja upriličeno je još jedno druženje Ukrajinaca koji žive na području Dubrovačke biskupije. Ovaj put  uz ugodni razgovor Ukrajincima je poslužen osvježavajući sladoled.


Dok su djeca raspravljala o omiljenim ukusima, stariji su iznijeli svoja iskustva sa trenutnim tečajem kojeg su završili i prilici za novim zaposlenjima. Neki su se vezali za naš grad i vide svoju budućnost u njemu, dok su drugi nostalgični i imaju želju vratiti se u svoju domovinu. Oko jednoga su složni, a to je zahvalnost za pruženu pomoć u teškoj situaciji u kojoj su se našli. Zato su ovakva druženja uvijek dobrodošla i posebno razvesele naše Ukrajince. 

Druženje je organizirano u sklopu psihosocijalnih i integracijskih aktivnosti koje Caritas provodi kroz projekt CRS-a i Hrvatskog Caritasa ”Pomoć za Ukrajinu”.

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije