Učenici OŠ Marina Getaldića s razrednicom i vjeroučiteljem posjetili Caritas Dubrovačke biskupije

12.05.2022.
Učenici 7.a razreda, u pratnji razrednice Karmen Lučić Mrse i vjeroučitelja Iva Kralja, 11. svibnja 2022. godine posjetili su Caritas Dubrovačke biskupije. Bila je to prilika za upoznavanje s njegovim svakodnevnim radom, kao i za predaju prikupljenih novčanih sredstava iz akcije ‘’kuTI&JA za Caritas’’ koje se provodila u školama širom Biskupije u korizmenom razdoblju.

Učenici 7.a razreda OŠ Marina Getaldića, u jutarnjim satima su se iz svoje škole uputili u biskupijski Caritas, kako bi se pobliže upoznali s njegovim djelovanjem. O svakodnevnom radu i akcijama, ali i mogućnosti volonterske pomoći Caritasu, ispričale su im djelatnice Caritasa, Tereza Buconić i Ivana Papac. Učenici su obišli skladište odjeće i obuće, kao i skladište hrane te čuli više o tome kako se kreiraju i izdavaju mjesečni paketi pomoći, kao i prikupljaju podaci o potrebama korisnika.

Učenici su, u zajedništvu svoje razrednice Karmen Lučić Mrse te vjeroučitelja Iva Kralja, a u ime svih učenika svoje škole, OŠ Marina Getaldića, donijeli i predali prikupljeni novac iz akcije ‘’kuTI&JA za Caritas’'.  Akcija se provodila u korizmenom razdoblju u suradnji Caritasa i Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije. Vjeroučitelji su svakom učeniku podijelili malu kartonsku kutijicu u koju su tijekom korizme, koju smatramo razdobljem odricanja, mogli ubaciti koju kunu i na taj način pomoći Caritasu, ponajviše projektu ‘’Socijalne košarice-samoposluge’’.

Na prikupljenom iznosu ukupne vrijednosti 5140 kn, učenicima, njihovim roditeljima, ravnateljici škole i svim nastavnicima zahvalila je ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije, Sanja Šanje.