Novosti

Započela radionica "Upravljanje projektima"

   25.04.2024.
Petnaestak predstavnika biskupijskih i nadbiskupijskih Caritasa okupilo se u utorak, 23. travnja 2024. u Zagrebu, u zgradi Hrvatske biskupske konferencije, kako bi sudjelovali u radionici projektnog menadžmenta "Upravljanje projektima".

 


Radionica je organizirana u sklopu projekta “Žurna pomoć ranjivim izbjeglicama iz Ukrajine u RH” koji se već drugu godinu provodi u suradnji Hrvatskog Caritasa, Caritasa Američke biskupske konferencije (CRS) i nad/biskupijskih Caritasa. Ova je radionica dio aktivnosti unutar tog projekta, a cilj održavanja radionice je jačanje kapaciteta unutar Caritasove mreže i osnaživanje osoblja i volontera u Caritasu za daljnje djelovanje. Kao tema radionice odabran je projektni menadžment, s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te povećanja kompetencija o navedenoj temi. Kako bi se ti ciljevi dostigli, sudionici slušaju predavanja, sudjeluju u grupnim radovima i raspravama te međusobno dijele iskustava koja su stekli u tijeku trajanja projekta.

Samim projektom dosegnuto je oko 2300 korisnika, a uglavnom se radi o majkama s malodobnom djecom ili osobama starije životne dobi. Neke od vrsta pomoći koje su pružene korisnicima su pokrivanje troškova smještaja i režija, pomoć pri osiguravanju hrane i drugih potrepština, organizacija tečajeva hrvatskog jezika, organizacija kreativnih radionica za djecu i odrasle, organizacija zborskog pjevanja, tečajevi sviranja klavira, pomoć pri nostrifikaciji diploma i pomoć pri zapošljavanju te različite druge integracijske aktivnosti. U organizaciji i pripremi mnogih od tih aktivnosti kao volonteri sudjeluju i sami korisnici, raseljene osobe iz Ukrajine. To je ujedno i pokazatelj uspješnog provođenja projekta, budući da kroz angažman samih korisnika prepoznajemo da se uspješno integriraju u hrvatsko društvo i koriste svoja znanja, vještine i kompetencije za dobrobit šire zajednice.

Izvor: Hrvatski Caritas

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije