Dječji Caritas

Dječji Caritas

U okviru projekta ''Dječjeg Caritasa'' našim najmlađim korisnicima želimo omogućiti niz programa i aktivnosti. Trenutne aktivnosti u sklopu ''Dječjeg Caritasa'' su pomoć u liječenju, podjela paketa hrane, higijenskih potrepština i školskog pribora, organizacija proslave svetog Nikole te suradnja s Dječjim domom Maslina. Programom pomoći u liječenju obuhvaćeno je oko 15 djece kojima su sufinancirani edukacijsko-rehabilitacijski tretmani te drugi oblici pomoći djeci s poteškoćama u razvoju. Korisnicima ove vrste pomoći mogu postati obitelji s djecom s poteškoćama u razvoju sa šireg područja Dubrovačke biskupije.

Pelene i hrana

Za djecu, ovisno o dobi, omogućujemo posebne namirnice i higijenske potrepštine u sklopu ''Socijalne košarice'', poput dječje hrane i pelena, koje njihovi roditelji preuzimaju svaki mjesec. Na jesen, pri početku nove školske godine, organiziramo i podjelu školskog pribora.

Proslava svetog Nikole

Nastojimo dječicu uveseliti povodom svetog Nikole, pa tako za djecu korisnika Caritasa s područja Grada i okolice na blagdan sv. Nikole organiziramo prigodni program na kraju kojeg se podijele poklon paketići.

Autoškola

Suradnja koja nam je iznimno draga, a dio je Dječjeg Caritasa je i osiguravanje vozačke dozvole za štićenike Dječjeg doma Maslina. Putem donacija omogućujemo polaganje vozačkog ispita svakom štićeniku Doma koji navrši 18 godina.

Ako želite dati podršku trenutnim aktivnostima Dječjeg Caritasa, kao i dati vjetar u leđa za nove programe u sklopu ovog projekta, svoja sredstva možete DONIRATI klikom OVDJE uz opis ''Za Dječji Caritas''.

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije