Obiteljsko savjetovalište

Obiteljsko savjetovalište

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije osnovano je 2012. godine s ciljem pružanja psihološke i duhovne pomoći osobama koje se susreću s različitim životnim poteškoćama:

problemima u bračnim i partnerskim odnosima, problemima u odnosima s djecom i adolescentima kao i problemima u roditeljskim ulogama, poteškoćama osobne prirode, te pružanje podrške i savjetovanja prilikom razvoda braka.

U Savjetovalištu su zaposlene dvije osobe:  voditeljica Silvia Sokal Gojavić klin.psiholog, i Marijana Vekarić, psihoterapeut. 

Voditeljica OSDB je biskupijska povjerenica za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba te joj se, na navedene kontakte a vezano za problematiku seksualnog zlostavljanja koje su počinili klerici, vjeroučitelji i djelatnici ili članovi crkvenih ustanova, potencijalne žrtve mogu obratiti.

Djelatnice OSDB i njihovi volonteri provode predavanja i radionice iz područja zaštite mentalnog i emocionalnog zdravlja te aktivno obilježavaju značajnije datume kroz godinu.

Surađuju sa svim relevantnim institucijama (CZSS, MUP, OŠ, SŠ, Vrtići, Sudovi, Vijeća).

Radno vrijeme: ponedjeljkom i srijedom od 8 do 12, utorkom i četvrtkom od 8 do 20 sati, petkom od 8 do 16 sati.

Obvezan je dogovor prije dolaska, na mob: 091-323-3905 ili na e-mail: obiteljsko.savjetovaliste@dubrovacka-biskupija.hr.

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije