Stipendiranje studenata

Stipendiranje studenata

Od početka organiziranog djelovanja našeg Caritasa, pa i prije toga, redovito stipendiramo studente slabijeg imovnog stanja. Naša vizija je da oni, koji na ovakav način prime pomoć i podršku tijekom svojeg studentskog razdoblja, u budućnosti, kada se zaposle, mogu pomagati druge na sličan način te ih bolje razumijeti.

Trenutne aktivnosti

Za akademsku godinu 2022./2023. dodijelili smo 20 stipendija koje se isplaćuju za vrijeme trajanja tekuće akademske godine, kroz 10 mjeseci, u mjesečnom iznosu od 1500 kn.

U aktualnoj akademskoj godini 2023./2024. dodijeljuje se također 20 stipendija studentima, u mjesečnom iznosu od 200 EUR. 

Studenti nemaju niti kakvu obvezu po završetku primanja stipendije, ali ih potičemo na volonterski rad u našem biskupijskom ili svojem župnom Caritasu, kako bismo se imali priliku međusobno upoznati, povezati te kako bi oni iz prve ruke vidjeli što Caritas jest.

Što kažu stipendisti

Razgovarajući s našim stipendistima, posebno ističu kako im je ovakva financijska podrška veliko olakšanje i sigurnost.

Lijepa priča ovog projekta

Kad god imamo priliku pričati i pisati o ovom projektu, volimo istaknuti dragu nam priču jednog našeg sugrađanina koji je, za vrijeme studentskih dana, bio naš stipendist. Sada je zaposlen u svojoj struci i nije zaboravio na pomoć koju je dobio u svojim mladim danima. Odlučio je svaku godinu osigurati godišnju stipendiju jednoj studentici ili studentu te mjesečni iznos uplaćuje na naš račun. Rekao je ‘’vi ste meni pomogli kad mi je bilo najpotrebnije, sad ću ja pomoći drugima’’.

Kako se prijaviti za primanje stipendije?

Svake godine objavljujemo javni natječaj na koji se mogu javiti studenti s prebivalištem na području Dubrovačke biskupije, a redoviti su studenti sveučilišnog ili stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili izvan nje.

Kako možeš pomoći?

U ovu lijepu priču moguće se je ugraditi i s manjim iznosom - odlukom da ću mjesečno donirati 5, 10 ili 15 eura i tako ‘’dati vjetar u leđa’’ jednoj mladoj osobi na njezinom putu u život. Hvala svima koji to već činite i svima koji ćete se uključiti! Donirati možete klikom OVDJE uz opis ''Za stipendije''"

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije