Kako ti možemo pomoći?

Ako ti je potrebna pomoć, možeš se obratiti nama, biskupijskom Caritasu, kao i svojem župniku ili župnom Caritasu. 

U razgovoru ćemo zajedno doći do zaključka kakav je oblik pomoći najpotrebniji te kakvu pomoć i podršku možemo pružiti.

Pomoći ti možemo na sljedeće načine:

Trebaš paket hrane? Socijalna košarica - pomoć u paketima hrane i higijenskih potrepština

Korisnik pomoći ovog projekta možeš postati nakon inicijalnog razgovora s našom socijalnom službom, a po uputnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, uputnici župnika ili dolaskom na našu adresu. 

Ono što nam je osobito važno je da nikome tko nam se obrati ne uskratimo ovakvu vrstu pomoći.

Trebaš psihološku pomoć? Savjetodavna i psihološka pomoć

Za savjetodavnu stručnu pomoć možeš se obratiti našoj Socijalnoj službi na e-mail adresu socijalna.sluzba.caritas@db.hr.

Psihološku pomoć pruža naše Obiteljsko savjetovalište, kojemu se možeš javiti izravno ili nakon što postaneš korisnik osnovne pomoći Caritasa.

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije

Radno vrijeme:

ponedjeljak 08:00 - 16:00

utorak 08:00 - 20:00

srijeda 08:00 - 16:00

četvrtak 08:00 - 20:00

petak 08:00 - 16:00

Obvezan je dogovor prije dolaska,

pozivom ili SMS-om na mobitel ili porukom na e-mail.

Kontakti:

telefon: 020/ 325 - 466

mobitel: 091 32 33 905; 091 32 33 918

e-mail: os@db.hr

U potrebi si za medicinskim pomagalom? Posudba medicinskih pomagala - briga za starije i nemoćne članove obitelji

Ukoliko u svojem kućanstvu imaš stariju i nemoćnu osobu kojoj je potrebno medicinsko/ortopedsko pomagalo (bolesnički krevet, antidekubitalni madrac, invalidska kolica, nastavci za wc i ostala pomagala) možeš se javiti u našu Posudionicu. Nakon kratkog inicijalnog razgovora i definiranja potrebe izdajemo revers pomagala, a ukoliko ih trenutno nemamo dostupnih za posudbu, zapisujemo te na listu čekanja te pozivamo kada pomagalo bude dostupno. Posudba je u potpunosti besplatna.

Žrtva si nasilja u obitelji? Sigurna kuća

Ukoliko ste žrtva nasilja u obitelji, nasilje je potrebno prijaviti policiji na broj 192 ili nadležnom općinskom državnom odvjetništvu. 

Za sve informacije i pomoć oko koraka moguće se javiti na besplatni nacionalni pozivni centar za žrtve nasilja u obitelji: 116 - 006.

Nakon prijave, Hrvatski zavod za socijalni rad - područni ured dalje postupa u slučaju nasilja. 

Caritas Dubrovačke biskupije pružatelj je socijalne usluge smještaja u kriznim situacijama za žrtve nasilja u obitelji u tzv. Sigurnoj kući, Skloništu za žrtve nasilja obitelji, projekta ''Josipov dom''.

Broj Sigurne kuće je 095 351 6500. Mrežnoj stranici Sigurne kuće-Josipov dom možete pristupiti na poveznici OVDJE

Trebaš pomoć u životnim troškovima?

Pomažemo u različitim životnim troškovima korisnika koji nam se s dokumentacijom obrate za pomoć. Nakon razgovora i utvrđivanja hitnosti potrebe, sukladno kriterijima procjene, donosi se odluka možemo li i na koji period pružiti pomoć te kakve će ona biti prirode. Nakon toga, javljamo se korisniku s povratnom informacijom te uputama za daljnje postupanje.

Trebaš pomoć u liječenju djeteta?

Ovaj vid pomoći prije svega se odnosi na projektne aktivnosti ''Dječjeg Caritasa'' gdje u suradnji s rehabilitacijskim ustanovama omogućavamo terapije djeci s teškoćama u razvoju sa šireg dubrovačkog područja. 

Ukoliko se vaše dijete nalazi u potrebi za učestalim terapijama, a iste im ne možete omogućiti, možete nam se javiti s potrebnom dokumentacijom.

Javi se svojem župnom Caritasu!

Za svu pomoć uvijek se možeš obratiti svojem župniku i/ili župnom Caritasu, koji će samostalno ili u koordinaciji s nama pružiti pomoć.

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije