Što ti možeš napraviti

Sudjeluj i ti

Temelj Caritasa je ljubav, to jest otvaranje svojeg srca onima kojima je pomoć potrebna.
Pomozi nam svojom donacijom ili volonterskim angažmanom.

Tvrtke i poduzeća

Ako je vaša vizija pravednije društvo i društveno odgovorna zajednica, koja dio svojeg uspjeha dijeli s onima kojima je pomoć najpotrebnija, javite nam se. Moguće je donirati materijalno  te ostvariti porezne olakšice, novčano pomoći rad Caritasa ili postaviti naše donacijske kutije u Vaše poslovne prostore.

Doniraj hranu

Naš Caritas registriran je kao humanitarna organizacija - posrednik u doniranju hrane. Već surađujemo s trgovačkim lancima i otkupnim stanicama koje imaju takvu praksu. U Hrvatskoj se trenutno baca oko 400 000 tona hrane. Prekinuti lanac i donirati hranu mogu svi ljudi dobre volje, obrtnici, OPG-ovi, restorani, trgovački lanci, mesnice, proizvođači hrane te distributeri. Moguće je ostvariti i poreznu olakšicu na kraju godine.

Dar u sjećanje na drage pokojne

Umjesto vijenaca i cvijeća, u znak sjećanja na drage pokojnike, novac možete donirati našem Caritasu. Takvom donacijom ponajviše podržavate Posudionicu medicinskih pomagala, putem koje skrbimo o starim i nemoćnima. Po uplati donacije, potvrdu i tekst zahvale za objavu u novinama, molimo pošaljite na e-mail: karitativni.rad.caritas@db.hr.

Vrtići, škole, fakulteti

Ako želite potaknuti svoje učenike ili studente na lijepu i plemenitu humanitarnu gestu ili ako si jedan od tih učenika i studenata, obratite nam se! Rado ćemo poslušati i raditi s vama na vašem prijedlogu, kao i zajedno osmisliti akciju koju vi možete provesti za pomoć našem Caritasu!

Jedan poklon za puno radosti

Za rođendan drage osobe, u njeno ime možeš razveseliti drugoga!

Na posebnim proslavama, poput vjenčanja, krštenja i obljetnica, možeš potaknuti svoje goste da novac koji su namijenili za poklon, ubace u donacijsku kutiju koju ćeš istaknuti našim obilježjem.Tako se sreća samo umnaža, a od jednog poklona, nastaju puno radosti.

Odjeća i obuća


Svakodnevno primamo donacije odjeće i obuće. Naše potrebe su sezonske, ljeti tražimo odjeću kratkih rukava, zimi nešto topliju. Ono što je očuvano i u dobrom stanju, u kojem će je naši korisnici moći dostojanstveno dalje nositi, možete donijeti u naše prostorije.

Tvoje inicijative

U našu priču se možeš ugraditi i svojim kreativnim prijedlozima - možda želiš organizirati neki događaj kako bi prikupio/prikupila sredstva za rad Caritasa? Bila to utrka, humanitarna priredba, zabava ili nešto drugo, otvoreni smo za prijedloge.

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije