Novosti

16. put Podijelimo radost Božića - sa stanovnicima kontejnerskog nasilja u Petrinji

   13.12.2022.
U čovjeku je, kako i sami znate, potrebno razvijati osjećaj ljubavi i pažnje za drugoga. Upravo se činom kupnje proizvoda, zatim činom pakiranja, odvoženja, a nadasve činom susreta s volonterima na Pilama, kojima se predaju paketi, još više razvija djelotvorna ljubav prema bližnjima u potrebi. Ove godine pomoći ćemo zajedno stanovnicima kontejnerskog naselja u Petrinji.

 

16. humanitarna akcija “Podijelimo radost Božića” održat će se na Pilama u Dubrovniku u subotu, 17. prosinca i nedjelju, 18. prosinca. Paketi pomoći prikupljeni u ovogodišnjoj akciji namijenjeni su stanovnicima kontejnerskog naselja u potresom stradaloj Petrinji.

Svi koji žele sudjelovati u akciji svoje pakete mogu donijeti na Pile u subotu, 17. prosinca od 9 do 16 sati ili u nedjelju, 18. prosinca od 9 do 13 sati. Prikuplja se nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine.

Akciju organiziraju Caritas Dubrovačke biskupije i Hrvatsko katoličko liječničko društvo podružnica Dubrovnik.

U nastavku pogledajte VIDEO najavu događaja te pročitajte poziv upućen od strane Caritasa:

Prije svega VELIKO HVALA svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali u proteklih 15 akcija ”Podijelimo radost Božića”, uz zahvalu Gospodinu što vam je zasigurno trud već i nagradio.U komunikaciji s mnogim sugrađanima vidjeli smo da im je ovaj projekt “Podijelimo radost Božića” na srcu i da žele da se on u ovakvom ili sličnom obliku nastavi i dalje. Zašto? Zato što je u čovjeku, kako i sami znate, potrebno razvijati osjećaj ljubavi i pažnje za drugoga. Upravo se činom kupnje proizvoda, zatim činom pakiranja, odvoženja, a nadasve činom susreta s volonterima na Pilama, kojima se predaju paketi, još više razvija DJELOTVORNA LJUBAV PREMA BLIŽNJEM U POTREBI.
Posebnost ovoga projekta je i u tome što Dubrovnik i ostali dijelovi biskupije pomažu druge krajeve Hrvatske koji “imaju malo manje sreće” pa žive u nekom dijelu domovine koji baš i nema blagodati, životne mogućnosti i prilike koje imaju Dubrovčani. Sve to želimo ovim projektom istaknuti. Paketi pomoći prikupljeni u ovogodišnjoj akciji, namijenjeni su stanovnicima kontenjerskog naselja u Petrinji. Stoga vas pozivamo da se uključite u 16. humanitarnu akciju “Podijelimo radost Božića” kojom ćemo Božić i ostale blagdanske dane koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojednicima i obiteljima u POTRESU STRADALOJ PETRINJI, točnije STANOVNICIMA KONTENJERSKOG NASELJA U PETRINJI.

 

 

16. put Podijelimo radost Božića - sa stanovnicima kontejnerskog nasilja u Petrinji

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije