Novosti

20.9. predstava Ženici u sklopu Tjedna Caritasa

   19.09.2023.
Kazališna družina “Ritam igre” iz Splita održat će u dvorani Visia u Dubrovniku u srijedu 20. rujna s početkom u 19 sati predstavu ‘’Ženici’’ u sklopu Tjedna Caritasa Dubrovačke biskupije. Ovom predstavom biskupijski Caritas želi ponuditi kulturni i zabavni sadržaj svim sugrađanima koji cijele godine Caritas nose u srcu. Ulaz je besplatan, a moguće je donirati dobrovoljni prilog Caritasu pri ulasku na predstavu.

 

Kazališna družina “Ritam igre” iz Splita održat će u dvorani Visia u Dubrovniku u srijedu 20. rujna s početkom u 19 sati predstavu ‘’Ženici’’ u sklopu Tjedna Caritasa Dubrovačke biskupije. Ovom predstavom biskupijski Caritas želi ponuditi kulturni i zabavni sadržaj svim sugrađanima koji cijele godine Caritas nose u srcu.

Ulaz je besplatan, a moguće je donirati dobrovoljni prilog Caritasu pri ulasku na predstavu.

Predstava „Ženici“ je melodramska duo drama koja ima ogroman potencijal prije svega zbog genijalnog i bezvremenskog teksta istaknutog hrvatskog glumca i dramskog pisca Ilije Zovka.

Zovkov kazališni svijet je uvijek iznova otkrivao male ljude, društvene marginalce, nevažne pojedince i njihove iznimno važne sudbine. Po tom istom ključu je rađena duo drama „Ženici”. U izvrsnoj interpretaciji Pere Eranovića i Ivana Baranovića uz koju je moguće dobro se nasmijati, predstava govori o sudbini dvoje pojedinaca i njihovih obitelji smještenih u ambijent dalmatinske Zagore. Njihove sudbine su iznimno iskrene i tako iskonski ocrtavaju ambijent malog mjesta koje se može preslikati bilo gdje unutar Dalmacije. Radi se o životnim nedaćama malog čovjeka koje su jako slične u malim mjestima na obali, otoku ili iza brda.

Stoga, oba lika iz „Ženika” su iznimno čvrsti, jaki i stoga zanimljivi karakteri. Svaki od njih na svoj način autentično prezentira ljude iz malog mjesta.

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije