Novosti

Biskup pohodio zatvorenike u Dubrovniku

   27.12.2022.
Biskup je na blagdan svetog Stjepana poručio zatvorenicima da kao najvažnije s ove mise upamte da ih Bog voli, da Bog svakog voli iako mi osobno možda ne volimo svakog, pa možda ni same sebe. Progovorio je i o važnosti prihvaćanja Boga i drugih u svom životu te učenju kako surađivati s Božjim planom za sebe na izgradnji boljeg svijeta. Na misnom slavlju nazočili su djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije.

 

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika 26. prosinca dubrovački biskup mons. Roko Glasnović pohodio je Zatvor u Dubrovniku gdje je s osobljem i zatvorenicima slavio euharistiju. S biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan p. Mirko Nikolić.

Rekavši kako je Božić Božja objava ljudima biskup je nastavio kako osoba u svojoj slobodi bira povjerovati ili ne povjerovati u to, a u tome se očituje sloboda koju čovjek ima. Istaknuo je kako sve u svijetu ima svoju svrhu i svrha je uvijek dobra, ali zlo može učiniti da čovjek promijeni tu svrhu. Uvijek se radi o odabirima.

Biskup je poručio zatvorenicima da kao najvažnije s ove mise upamte da ih Bog voli, da Bog svakog voli iako mi osobno možda ne volimo svakog, pa možda ni same sebe. Progovorio je i o važnosti prihvaćanja Boga i drugih u svom životu te učenju kako surađivati s Božjim planom za sebe na izgradnji boljeg svijeta.

Ravnatelj zatvora Zlatko Karačić na kraju je zahvalio biskupu na dolasku te mu čestitao Božić i poželio sve najbolje u novoj godini.

Misnom slavlju nazočili su djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije. 

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije