Novosti

Biskup Roko Glasnović slavio svetu misu u dubrovačkom zatvoru

   25.04.2022.
Dubrovački biskup, mons. Roko Glasnović, po prvi put je na Uskrsni utorak, 19. travnja 2022. posjetio dubrovački zatvor te sa zatvorenicima slavio svetu misu. Dubrovačka biskupija uz Caritas Dubrovačke biskupije ima dugogodišnju dobru suradnju sa Zatvorom.

 

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović pohodio je na Uskrsni utorak, 19. travnja Zatvor u Dubrovniku te je sa zatvorenicima i osobljem slavio euharistiju. S biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan p. Vinko Maslać.

U propovijedi je biskup naglasio radost uskrsnuća jer je Isusovo uskrsnuće pobjeda nad smrću i grijehom. Govoreći o Isusovim riječima Mariji Magdaleni: Ženo, što plačeš? Koga tražiš?, kazao je kako smo svi mi u životu plakali zbog različitih stvari, a najvažnije je u životu tražiti Isusa.

Isusovo uskrsnuće i Marija Magdalena nam pokazuju da Bog za svakog od nas ima budućnost i da Bog od svakog grešnika može napraviti sveca ako mu dopustimo, poručio je dubrovački biskup. Kao primjere za naveo je sv. Petra, sv. Pavla, sv. Augustina i druge svece.

Biskupa Glasnovića je u zatvoru dočekao upravitelj Zlatko Karačić sa suradnicima i upoznao ga s načinom života u dubrovačkom zatvoru. Za uspomenu na ovaj prvi posjet biskupu je darovan bakropis dubrovačke katedrale izrađen u kaznionici u Lepoglavi.

A.T.

 

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije