Novosti

DAN CARITASA Program uz proslavu 32. obljetnice Caritasa Dubrovačke biskupije

   19.09.2022.
Utrka za srednjoškolce kojom daju podršku borbi protiv nasilja nad ženama, predavanje za roditelje o granicama i popustljivom odgoju, središnji događaj - Sveta misa koju će predvoditi mons. Ivica Pervan, predsjednik biskupijskog Caritasa te prigodni program ispred Katedrale, humanitarna prodajna izložba akademske slikarice Petre Farac, lutrija, druženje i glazbeni program - događaji su koji će ove godine obilježiti Caritasovu proslavu 32. ''rođendana''.

 

U sklopu obilježavanja Dana Caritasa Dubrovačke biskupije koji se slavi 24. rujna Caritas priređuje nekoliko događaja.

U suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, nositeljem projekta ‘’Josipov dom’’, u četvrtak, 22. rujna s početkom u 11.30 sati na otoku Lokrumu će se održati promotivna cross utrka za Sigurnu kuću projekta ”Josipov dom”. Sudjeluju učenici srednjih škola koji se za sudjelovanje trebaju prijaviti na poveznici: https://du-motion.com/hr/josipov-dom. Toga dana ujedno se obilježava i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti o neprihvatljivosti nasilja.

Predavanje za roditelje ”Mater plače, ćaća viče”, o popustljivom odgoju, u petak, 23. rujna u dvorani Ivana Pavla II. održat će psihoterapeutkinja Maja Jakšić iz Splita. Predavanje počinje u 18 sati.

Misa zahvalnica povodom 32. obljetnice osnutka biskupijskog Caritasa slavit će se u nedjelju, 25. rujna u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Prevoditelj euharistijskog slavlja je generalni vikar Dubrovačke biskupije i predsjednik biskupijskog Caritasa mons. Ivica Pervan.

Nakon mise zahvalnice, u nedjelju, 25. rujna, u 19 sati ispred katedrale održat će se prigodni program: humanitarna prodajna izložba fotografija akademske slikarice Petre Farac, pogođene bolešću i invaliditetom, humanitarna lutrija, glazba i druženje. Prikupljenim novčanim iznosom izravno će se pomoći talentiranoj slikarici i njezinoj obitelji.

Podsjetimo, 24. rujna 1990. godine dan je utemeljenja Caritasa Dubrovačke biskupije. Zaštitnica biskupijskog Caritasa je Marija Propetog Isusa Petković, blaženica iz Blata na Korčuli, koja je cijeli svoj život posvetila služenju najpotrebitijima. 

Pozivamo vas da nam se pridružite na nekom od događaja i da zajedno zahvalimo Gospodinu na Djelu Njegove Ljubavi - Caritasu te Njegovim darovima. 

 

 

DAN CARITASA Program uz proslavu 32. obljetnice Caritasa Dubrovačke biskupije

 

DAN CARITASA Program uz proslavu 32. obljetnice Caritasa Dubrovačke biskupije

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije