Novosti

Djeca iz Slavonije boravila u Dubrovniku u sklopu programa ''More prijateljstva''

   02.07.2014.
Morem prijateljstva već drugu godinu zaredom dubrovačka djeca povezuju se sa svojim slavonskim vršnjacima, dijeleći ljubav i radost te stvarajući nova prijateljstva.

 

Caritas Dubrovačke biskupije bio je jedan od suorganizatora programa ''More prijateljstva'' u okviru kojeg su djeca iz Slavonije boravila u Dubrovniku.

More prijateljstva naziv je programa koji drugu godinu za redom, na inicijativu Udruge pedagoga tehničke kulture, u Dubrovnik dovodi djecu iz Slavonije koja se bave nekim od tehničkih aktivnosti.

Tako u Dubrovnik na druženje s dubrovačkom djecom dolaze djeca iz Vukovara, Vinkovaca, Andrijaševaca, Županje, Privlake, Cerna i Nuštra.Program koji je trajao od 20. do 26. lipnja započeo je druženjem u Sv. Klari u subotu, 21. lipnja gdje je djecu primio pročelnik UO za obrazovanje, sport, civilno društvo i socijalnu skrb, Miho Katičić. Nakon toga u hotelu Astarea u Mlinima bilo je organizirano kupanje u bazenu i provedena kontrola plivanja, te je boravak nastavljen druženjem s članovima udruge "Hvala što postojiš".U nedjelju su mladi gosti posjetili dubrovački aerodrom gdje su, uz pratnju Eugena Miljana, kontrolora zračne plovidbe, posjetili toranj i vidjeli kako rade radari. Nakon toga posjetili su Đurovića špilju uz pratnju članova HPD Snježnica.Osim posjeta Župi i Konavlima djeca su se upoznala i s Elafitima, posjetila su brojne dubrovačke muzeje, akvarij i kino, a jednu večer zabavljala ih je i nagrađivana dubrovačka klapa "Kaše", te su tu večer imali priliku naučiti razliku između slavonske i klapske pjesme.

Kako bi boravak slavonske djece protekao bez ikakvih novčanih briga pobrinuli su se: Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Župa dubrovačka, Općina Konavle, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Caritas Dubrovačke biskupije, Ženski đački dom, Elite travel i Kinematografi Dubrovnik.

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije