Druženje Ukrajinaca uz društvene igre

22.02.2024.
“Hvala vam što se uvijek potrudite organizirati nam lijepa druženja gdje se možemo opustiti i nasmijati jedni s drugima. Naša djeca su oduševljena svaki put!” riječi su izbjeglica iz Ukrajine zadovoljnih ovakvim susretima koji im jako puno znače pogotovo u vidu procesa integracije i međusobnog upoznavanja.

Ukrajinci koji žive na području Dubrovačke biskupije okupili su se u ponedjeljak 20. veljače na mjesečnom druženju u prostoru Caritasa Dubrovačke biskupije. Ovaj put druženje je obogaćeno igranjem društvenih igara i pizzom, što je posebno razveselilo najmlađe koji su donijeli i neke svoje igre iz Ukrajine.

Također su svjedočili o svakodnevnim iskustvima života u gradu. Djeca kroz izvanškolske aktivnosti upoznaju “Linđo” kojim su oduševljeni. Zahvalni su i zbog tečaja hrvatskog jezika koji im puno pomaže posebno u procesu zapošljavanja.

Druženje je organizirano u sklopu psihosocijalnih i integracijskih aktivnosti koje Caritas provodi kroz projekt CRS-a i Hrvatskog Caritasa ”Pomoć za Ukrajinu”.

Druženje Ukrajinaca uz društvene igre