Novosti

Druženje volontera biskupijskog Caritasa koji su dali ruke u vrijeme koronakrize

   10.06.2020.
Na poziv biskupijskog Caritas na početku pandemije veliki broj volontera se odazvao kako bi svojim sudjelovanjem pomogao najpotrebnijima. S vremenom se formirala ekipa od njih pedeset koji su činili sve ono što je trebalo. Brinuli su se da redoviti korisnici Caritasove pomoći u vrijeme kad nisu mogli izlaziti iz svojih domova dobiju na vrata pakete s hranom i higijenskim potrepštinama.

 Volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije susreli su se u utorak, 9. lipnja na neformalnom druženju u prostorijama Caritasa, kojim im se željela izraziti zahvalnost za sve ono što su činili za vrijeme najtežeg perioda pandemije COVID-19. Susret je počeo zahvalnim misnim slavljem kojeg je predvodio župni vikar župe sv. Mihajla don Robert Karačić, a ugodno druženje nastavljeno je u vrtu uz roštilj i palačinke.

Na poziv biskupijskog Caritas na početku pandemije veliki broj volontera se odazvao kako bi svojim sudjelovanjem pomogao najpotrebnijima. S vremenom se formirala ekipa od njih pedeset koji su činili sve ono što je trebalo. Brinuli su se da redoviti korisnici Caritasove pomoći u vrijeme kad nisu mogli izlaziti iz svojih domova dobiju na vrata pakete s hranom i higijenskim potrepštinama. Osobito su vodili brigu da starijim i nemoćnim osobama dovezu svaki dan kuhani obrok te da oni budu opskrbljeni lijekovima. Radosno su izlazili ususret i novim korisnicima koji su zbog nove situacije u društvu bili prisiljeni potražiti pomoć od Caritasa.

U suradnji s volonterima župnih Caritasa i drugim osobama koje su željele u tim danima pomagati brinuli su se za potrebite od Stona preko Primorja, Dubrovnika, Župe dubrovačke do Konavala, a našli su rješenja i za svoje korisnike na otocima i Pelješcu. Neki su volontirali i ranije, a neki prvi puta, a svima je to bilo posebno iskustvo jer su okolnosti bile nove pa uz dobru volju i radost zbog toga jer su mogli učiniti nešto dobro za druge ljude, nosili i zaštitnu opremu, maske i rukavice. Ponovni susret bio je prigoda i za prepričavanje različitih zgoda i učvršćivanje prijateljstava sklopljenih u danima kad su svi ostajali doma, a oni izvan svojih domova tražili i pronalazili one kojima je njihova pomoć, djelotvorna ljubav, bila potrebna.

A.T.

Foto: volonteri Caritasa DB

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije