Dubrovački autobusi ''progovorili dobrim''

25.11.2022.
Na molbu Caritasa Dubrovačke biskupije javni gradski prijevoznik ''Libertas Dubrovnik'' u svoje autobuse postavio je privjesnice koje ''govore dobrim'' - pozivaju na donaciju pozivom ili uplatom na račun. Sva prikupljena sredstva namijenjena su programu Hrvatskog Caritasa ''Za 1000 radosti '' - kao pomoć 1000 najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj. Privjesnice će biti prisutne u autobusima sve do 31. prosinca 2022.

Dubrovački javni gradski prijevoznik „Libertas Dubrovnik“ prvi je u Hrvatskoj ovih dana u svojim autobusima, na molbu Caritasa Dubrovačke biskupije, postavio prigodno dizajnirane privjesnice kako bi potaknuo građane da sudjeluju u nacionalnom humanitarnom programu Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ – što ga on u zajedništvu sa svim nad/biskupijskim caritasima provodi diljem Hrvatske.

Program ima za cilj pomoći ranjivim, ugroženim i siromašnim obiteljima, članovima naše zajednice. “Zahvaljujemo ‘Libertasu Dubrovnik’ na velikodušnosti i otvorenosti za potrebe bližnjih“, tim je povodom rekla Sanja Šanje, ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije. Privjesnice će u autobusima podsjećati i poticati Dubrovkinje, Dubrovčane i posjetitelje Grada na činjenje malih djela ljubavi – pozivom na donacijski telefon 609010 (6,25kn; 0,83eura, PDV uključen) ili uplatu donacije – i to sve do 31. prosinca 2022. godine. Više informacija o programu „Za 1000 radosti“ – „Govori dobrim!“ možete naći na ovoj poveznici.

Hrvatski Caritas