Novosti

Humanitarna kreativna prodaja u župi svetog Petra na Boninovu

   03.12.2012.
Župni Caritas čini manji broj župljana koji planiraju i organiziraju akcije, a prijatelje Caritasa čini veći broj župljana koji pomažu članovima župnog Caritasa u realizaciji ideja. U akcijama aktivno sudjeluju i mladi predvođeni Marijom Čaveliš koji su izrađivali ukrasne tanjure, a također i članovi velikog zbora zajedno sa s. Marinelom Žuro koji su izrađivali adventske vijence i druge ukrase.

 Na prvu adventsku nedjelju, 2. prosinca, u prostorijama Župe sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku organizirana je poslije svih misa humanitarna akcija prodaje predmeta i kolača koje su izradili župljani i župljanke. 

„U adventskim akcijama u našoj župi sudjeluje Župni Caritas, prijatelji Caritasa i mnogobrojni drugi župljani.“, kazao je župnik don Ivica Pervan.

Župni Caritas čini manji broj župljana koji planiraju i organiziraju akcije, a prijatelje Caritasa čini veći broj župljana koji pomažu članovima župnog Caritasa u realizaciji ideja. U akcijama aktivno sudjeluju i mladi predvođeni Marijom Čaveliš koji su izrađivali ukrasne tanjure, a također i članovi velikog zbora zajedno sa s. Marinelom Žuro koji su izrađivali adventske vijence i druge ukrase. Župnik je iskazao zadovoljstvo uključenošću različitih skupina u župi u ovu humanitarnu akciju, te naglasio da će se akcija nastaviti i kroz iduće nedjelje adventa. „Prikupljeni novac ide za stipendiranje studenata naše župe i za potrebne obitelji u našoj župi, te na taj želimo pomoći da svi osjete radost Božića“, kazao je župnik, napominjući da iako materijalno zasigurno nije najvažnije, ipak je lijepo ako možemo svojim darom omogućiti potrebnima da im veliki i sveti dani koji slijede budu još svečaniji. Također, zahvalio je Službenicama Milosrđa koje su otvorile vrata svoje kuhinje u kojoj su župljanke pekle kolače koji su se prodavali u ovoj humanitarnoj akciji.

Šime Zupčić

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije