Novosti

Humanitarni turnir ''Idemo na boće''

   02.06.2012.
U četvrtak 31. svibnja na terenima boćarskog kluba „Postranje“ u Martinovićima, koji pripadaju župi Velike Gospe u Postranju, održan je humanitarni turnir u boćanju. Don Robert Ćibarić, župnik župe Postranje i ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije jedan je od organizatora turnira istaknuvši kako je ovaj turnir još jedna u nizu akcija kojom se obilježava Godina Caritasa u našoj biskupiji.

 


Učenici prvog razreda područne škole „Postranje“, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicom Kristinom Fiedler, od početka školske godine pripremali su ovaj turnir u sklopu projekta kojim se željelo osvijestiti važnost uvažavanja i prepoznavanja različitih društvenih grupa i specifičnih potreba, te prihvačanje različitosti kao temelja i polazišta suvremenog društva.

U humanitarnom turniru „Idemo na boća“ sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda OŠ Župa Dubrovačka i korisnici Centra Josipovac. Cilj turnira bio je prikupljanje simboličnog iznosa novca za Udrugu Down sindrom Dubrovnik.

„Djelotvorna ljubav i danas je bila na djelu ovdje u Postranju. Kroz igru i druženje pokazali smo da ne postoje velike razlike među ljudima ukoliko je prisutna dobra volja i otvoreno srce za svakog čovjeka“- rekao je ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije don Robert Ćibarić.

 

 

Humanitarni turnir ''Idemo na boće''

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije