Novosti

JOSIPOV DOM 22. rujna cross utrka na Lokrumu za borbu protiv nasilja nad ženama

   16.09.2022.
Na dan utrke ujedno se obilježava i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti o neprihvatljivosti nasilja te uključuje nekoliko ciljnih skupina, među kojima su i učenici srednjih škola. Veselimo se svim učenicima koji će sudjelovati u našoj promotivnoj cross utrci te tako podržati provedbu projekta Josipov dom te naš zajednički cilj prevencije bilo kojeg oblika nasilja.

 

22. rujna 2022. godine će se na Lokrumu održati promotivna cross utrka za učenike srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a u sklopu projekta Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji.

22. rujna se ujedno obilježava i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti o neprihvatljivosti nasilja te uključuje nekoliko ciljnih skupina, među kojima su i učenici srednjih škola. Veselimo svim učenicima koji će sudjelovati u našoj promotivnoj cross utrci te tako podržati provedbu projekta Josipov dom te naš zajednički cilj prevencije bilo kojeg oblika nasilja.

O utrci i upute za sudionike:

Cross utrka će se održati u četvrtak 22. rujna 2022. na otoku Lokrumu s početkom u 11:30 sati.

Osiguran je besplatan prijevoz brodom JU Rezervat Lokrum za sve sudionike utrke, a sudionici se mole da koriste brodove s polascima u 10:00 i 10:30 sati iz stare gradske luke.

Svi sudionici će dobiti akreditaciju pri ulazu u brod za Lokrum te startni paket s majicom, startnim brojem i chipom za mjerenje vremena po dolasku na Lokrum.

Trajanje utrke je oko sat vremena, a duljina staze oko 3 km.

Molimo sudionike da se prikladno obuku za trčanje.

Broj prijava je ograničen, a predviđeno je sudjelovanje maksimalno 100 učenika.

Prijave se zaprimaju elektronski putem poveznice:

https://du-motion.com/hr/josipov-dom, a bit će otvorene od 12. rujna do 19. rujna.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na tel. 020/351-478 ili email: blazenka.pakusic.prkacin@dnz.hr.

Organizator utrke je Dubrovačko-neretvanska županija, nositelj projekta ''Josipov dom'', a Caritas Dubrovačke biskupije je projektni partner.  

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije