Novosti

''Ljeto kao radost'' - vukovarske obitelji na ljetovanju u Dubrovniku

   05.09.2016.
Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, pet vukovarskih obitelji teškog socijalnog statusa, sa ukupno 20 djece, provelo je ljetne dane u Gradu i uživalo u morskim radostima, povezujući ljubavlju naš Vukovar i Dubrovnik.

 

Caritas Dubrovačke biskupije, Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije, Molitvena zajednica „Effata“ i udruga Sv. Vinko – Vukovar u suradnji s Jelenom Vlahović, koordinatoricom projekta za Dubrovnik i Josipom Šumigom iz Vukovara organizirali su i ove godine projekt „Ljeto kao radost“. Riječ je o projektu u kojem se nastoji pomoći obiteljima teškog socijalnog statusa iz Vukovara i omogućit im besplatan odmor u Dubrovniku.

Ove, 2016. godine tako je u Dubrovniku, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, pet obitelji sa ukupno 20 djece provelo ljetne dane. Tijekom boravka u našem gradu volonteri su im pokazali grad, plaže te se družili s njima i bili im podrška i kontakt tijekom njihovog boravka. Također osigurane su im i propusnice za muzeje, brod za Lokrum, kino i sl. Bili su smješteni u Biskupijskom sjemeništu, a hranu i druge potrepštine osigurao im je Caritas Dubrovačke biskupije. Lučka uprava Dubrovnik platila je sve putne troškove za obitelji iz Vukovara.

Pomažući potrebitim obiteljima iz Vukovara građani Dubrovnika pokazali su kako iz godine u godinu prijateljstvo ovih dvaju gradova sve više jača.

N.S.

FOTO: Pinterest

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije