Novosti

More prijateljstva: djeca iz Gunje na ljetovanju u Dubrovniku

   06.07.2015.
U sklopu programa „More prijateljstva“, kojemu je Caritas suorganizator, treću godinu zaredom u Gradu Dubrovnik ljetuju djeca iz Vukovarsko-srijemske županije. Ove godine mladi gosti su stigli iz Gunje, a u Dubrovniku borave od 4. do 7. srpnja.

 Učenici od šestog razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole koji su stigli u Dubrovnik polaznici su Studija kreativnih ideja Gunja, a na 20. Filmskoj reviji mladeži nedavno održanoj u Karlovcu osvojili su prvu nagradu za dokumentarni film o poplavi nazvan „Kuća puna Save“.

Jelena Vlahović, koordinatorica projekta iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik uvodno je zahvalila zamjeniku gradonačelnika Ragužu na prijemu, pozdravila sve prisutne i podsjetila na vrijednost projekta More prijateljstva koji traje već treću godinu i širi prijateljstvo Dubrovnika sa Vukovarsko-srijemskom županijom i gradom prijateljem Vukovarom. Zamjenik Raguž izrazio je zadovoljstvo, uz nastavak dobrih odnosa sa Slavonijom, što je Dubrovnik ove godine domaćin mladim Gunjancima, s obzirom na nevolje u kojima su se našli. Tada smo bili mislima uz vas i sretni smo što možemo pomoći i tada i danas, rekao je zamjenik Raguž.

Josip Krunić, voditelj Studija kreativnih ideja Gunja zahvalio je na ukazanoj prilici, rekavši da su svugdje srdačno dočekani. Djeca su presretna i zasigurno će pamtiti ovo iskustvo, rekao je Krunić i nazvao More prijateljstva „jednim vidom terapije ranjene duše“. Goste je tom prilikom svoje ime i ime Dječjeg Gradskog vijeća pozdravio i Antonio Mustahinić, dječji dogradonačelnik. Mladi Slavonci svojim domaćinima su u znak zahvale izveli prigodne pjesme.

Za vrijeme boravka u Gradu, organizatori su djeci pripremili bogat program. Uz kupanje i obilazak Grada i gradskih zidina, posjetit će akvarij i Dubrovačke muzeje. Očekuje ih cjelodnevni izlet na Elafite i posjet tornju u zračnoj luci. Organizatori projekta su Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Zajednica tehničke kulture DNŽ, Društvo pedagoga tehničke kulture i Caritas Dubrovačke biskupije.


Grad Dubrovnik

 

 

More prijateljstva: djeca iz Gunje na ljetovanju u Dubrovniku

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije