Novosti

Obiteljsko savjetovalište: Završio ciklus radionica ‘’Rastimo zajedno’’ namijenjenih roditeljima

   08.06.2022.
"Postupam li dobro?" "Činim li dovoljno?" "Što zapravo mome djetetu uistinu treba?" "Brinem li o sebi?" Ovo su pitanja koja roditelji često imaju, jer u današnje vrijeme sve je izazovnije odgajati djecu i raditi u njihovom najboljem interesu. Odgovore je 13 roditelja tražilo na radionicama Obiteljskog savjetovališta pod nazivom ''Rastimo zajedno''.

 


Još jedan ciklus radionica za roditelje ‘’Rastimo zajedno’’, koje je provodilo Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije, završio je posljednjim susretom u četvrtak, 2. lipnja.

Radionice “Rastimo zajedno” bile su namijenjene roditeljima djece do 4 godine života. Kroz 11 susreta roditelji su s voditeljicom radionica psihologinjom Silviijom Sokal Gojavić te suvoditeljicom pedagoginjom Bojom Milan-Mustać, obradili zanimljive i korisne teme: Roditelji 21. stoljeća; Četiri stupa roditeljstva; Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta; Sva naša djeca i kako ih volimo; Slušanje – važna vještina roditeljstva; Kako dijete uči o svijetu oko sebe?; Granice: zašto i kako?; Kreiramo i biramo rješenja; Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja; Biti roditelj: utjecaji i izbori te Završetak i novi početak.

Razmjenjujući iskustva o tome kako žive svoje roditeljstvo, upoznajući bolje sebe kao roditelja, načine na koje se odnose prema svome djetetu, uključeni roditelji su ostvarivali prava djeteta - prema Konvenciji UN-a o pravima djece - a to je da "njegovi roditelji dobiju dovoljnu i odgovarajuću podršku i pomoć u podizanju djece".

Radionice su započele 24. ožujka i održavale su se jednom tjedno, u prostoru Caritasa Dubrovačke biskupije u sklopu kojeg Obiteljsko savjetovalište djeluje. Dok su roditelji učili, odgojiteljice u vjeri volonterski su provodile vrijeme s djecom, animirajući ih i igrajući se s njima.

Zahvaljujemo 13 roditelja s kojima smo iz tjedna u tjedan i mi zajedno rasle u svojim ulogama majke i bake, ali smo opet rasle i kao voditeljice ovih prijeko potrebnih radionica svakom roditelju. Hvala svima na otvorenosti i nesebičnom dijeljenju svojih roditeljskih iskustava, dilema, emocija, kako lijepih tako i onih težih, izazovnijih. Posebno hvala gđi Boji na iskustvu, mudrosti, savjetima i suvođenju svakog susreta, - kazala je voditeljica radionica te Obiteljskog savjetovališta Silvia Sokal Gojavić.

Iz Obiteljskog savjetovališta najavljuju nove susrete s roditeljima na jesen, u Klubu roditelja koji su već prošli radionice ‘’Rastimo zajedno’’.

Više o radionicama, koje su nastale kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu "Prve tri su najvažnije!" i koje se od 2008. godine provode s roditeljima najmlađe djece širom Hrvatske, možete pročitati OVDJE.

O početku radionica pisali smo OVDJE

 

 

Obiteljsko savjetovalište: Završio ciklus radionica ‘’Rastimo zajedno’’ namijenjenih roditeljima

 

Obiteljsko savjetovalište: Završio ciklus radionica ‘’Rastimo zajedno’’ namijenjenih roditeljima

 

Obiteljsko savjetovalište: Završio ciklus radionica ‘’Rastimo zajedno’’ namijenjenih roditeljima

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije