Novosti

Pobožnost križnog puta na tužnu obljetnicu rata u Ukrajini

   24.02.2023.
Križni put ''366.postaja'' u spomen na tužnu obljetnicu godinu dana od početka rata u Ukrajini, molit će se istovremeno u mnogim gradovima širom svijeta. U Dubrovniku molitva križnog puta bit će u 19:00 sati, u petak, 24. veljače 2023. godine u Crkvi svetog Vlaha.

 

Na prvi korizmeni petak 24. veljače u 19 sati u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku molit će se, iznimno, pobožnost križnog puta s nakanom za mir u Ukrajini.

Povod organiziranju ove molitve u Parčevoj crkvi je prva tužna godišnjica rata u Ukrajini koji je odnio mnoge živote i unesrećio na razne načine mnoge ljude, a koji ne prestaje.

Ukrajinski Caritas Spes će u isto vrijeme moliti križni put u skloništu u Kijevu, te je putem Caritasa Internationalis pozvao sve koji mogu da im se priključe u molitvi. “Ovaj molitveni trenutak bit će naše jedinstvo u tuzi i solidarnosti”, poručuju iz ukrajinskog Caritasa. Laudato tv će uživo prenositi molitvu iz Ukrajine.

Dubrovačka biskupija će se pridružiti molitvom križnog puta u crkvi dubrovačkog zaštitnika, a pobožnost će predvoditi predsjednik biskupijskog Caritasa i rektor crkve sv. Vlaha mons. Ivica Pervan.

 

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije