Novosti

PRIJAVITE SE do 20.10. – Na 6. Hrvatskom socijalnom tjednu (22. i 23. 10.) možete sudjelovati iz Dubrovnika

   19.10.2021.
Šesti Hrvatski socijalni tjedan u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, pod naslovom “Demografija – iseljavanje – migracije” održat će se 22. i 23. listopada 2021. godine.

 

Zbog aktualne epidemiološke situacije odlučeno je da se 6. HST održi kombinirano – dio uživo u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, a dio u svakoj (nad)biskupiji odnosno metropoliji gdje će se u fizičkom obliku okupiti sudionici tih (nad)biskupija i na daljinu (online) sudjelovati u ovom iznimno važnom događaju Hrvatske biskupske konferencije. Tako će se omogućiti sudjelovanje većeg broja sudionika u pojedinim nad/biskupijama.

Svi koji s područja Dubrovačke biskupije žele sudjelovati mogu se prijaviti do 20. listopada do 16.00 sati putem online obrasca OVDJE  ili na e – adresu: pastoral@dubrovacka-biskupija.hr .

Za sve dodatne upite možete se javiti moderatorici HST za Dubrovačku biskupiju Željani Lučić, tajnici Pastoralnog ureda Dubrovačke biskupije,  na broj mobitela 092 212 4220 ili na navedenu e – adresu.

Hrvatski socijalni tjedan održava se periodično, a posljednji 5. HST održan je 2011. godine, također u sjedištu HBK u Zagrebu. Hrvatska biskupska konferencija je organizaciju 6. HST povjerila Centru za promicanje socijalnog nauka Crkve.

Želja je organizatora da se što šire crkvene strukture uključe u ovaj događaj kako bi se zajedno promišljalo i tražilo moguća rješenja za izazove koje pred Crkvu i društvo u Hrvatskoj stavljaju sva tri fenomena današnjice koji se spominju u naslovu: Demografija – iseljavanje – migracije.

Oni koji u Dubrovniku žele sudjelovati u cijelom ili dijelu programa HST, uz popunjenu prijavu, trebaju u fizičkom obliku biti nazočni u dvorani Ivana Pavla II, Poljana P. Milićevića 4, Dubrovnik.

Program:

Dubrovačka biskupija 

 

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije