Novosti

Uskrsne pošiljke pomoći za ratom pogođeno stanovništvo Ukrajine

   14.04.2022.
Hrvatski Caritas je netom prije blagdana Uskrsa, 14.4.12022., uputio još jednu veliku pošiljku pomoći koja je prevezena izravno u Ukrajinu, u glavni grad Kijev, s nadom da će barem malo olakšati patnje ratom pogođenog stanovništva koje nije izbjeglo iz domovine.

 

Prenosimo vijest našeg Hrvatskog Caritasa:

Nakon što je u utorak 12. travnja u Ukrajinu uputio dva tegljača humanitarne pomoći koja je proteklih tjedana prikupljena diljem Hrvatske u župnim i biskupijskim caritasima Đakovačko-osječke, Splitsko-makarske i Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke, Porečke i Pulske i Varaždinske biskupije, Hrvatski Caritas u četvrtak 14. travnja u Ukrajinu je tegljačem uputio i svoju devetu pošiljku.

Ona je namijenjena stanovnicima glavnoga ukrajinskog grada Kijeva, koji posljednjih gotovo dva mjeseca žive u ratnim uvjetima, pod zračnim napadima i djelomično okruženi neprijateljskom vojskom. Hrvatski Caritas želio je ovom pošiljkom, kojoj je krajnji primatelj Caritas Kijevsko-žitomirske biskupije, upućenoj upravo u samom finišu Velikoga tjedna, poslati poruke solidarnosti, ohrabrenja i prijateljstva te, povrh svega poruku nade koju još usred trpljenja, blizine smrti, tuge i neizvjesnosti glede budućnosti donosi uskrsno nedjeljno jutro. Naime, pošiljka humanitarne pomoći upućena iz Zagreba u četvrtak u Kijev bi trebala stići u subotu, dan uoči Uskrsa.

Ova pošiljka Hrvatskoga Caritasa nabavljena je gotovo u cijelosti novčanim darovima što su ih od pokretanja nacionalne humanitarne akcije „Pomoć za Ukrajinu“ velikodušno darivali hrvatski građani, tvrtke, ustanove i udruge uplatama na za to otvoren račun, on-line uplatama putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa, digitalnog bankarstva PBZ-a te onima koji su omogućili telefonski pozivi na donacijski broj 0609010.

Kako se radi o posljednjoj preduskrsnoj pošiljci, u njoj, uz donaciju osnovnih prehrambenih i higijenskih proizvoda prikupljenih u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, dominiraju proizvodi hrvatskih tvrtki kojima Hrvatski Caritas, šaljući različite čokolade, energetske pločice i kompote – koji najčešće nisu u sastavu klasičnih pošiljaka trajnih temeljnih životnih namirnica – želi obradovati djecu i mlade a donacijom brojnih vrsta kave i instant kave s okusima te čaja razveseliti i odrasle.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine.

U akciju „Pomoć za Ukrajinu“ Hrvatskog Caritasa možete se uključiti:

  • pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
  • uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
  • uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr
  • darujući trajne prehrambene i higijenske namirnice koje želite poslati u Ukrajinu u župnim i nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske

KONTAKT: caritas.croatia@caritas.hr; boris.peterlin@caritas.hr; 015635045; 0912635011

 

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije