Novosti

Ususret sv. Nikoli i ove godine Caritasova akcija ''Budi moj sveti Nikola!''

   28.11.2022.
Barbika i slatkiši, set za crtanje i pravljenje narukvica ili možda igračka bager - neke su od oko 115 dječjih želja koje su se ove godine našle na popisu Caritasa Dubrovačke biskupije, povodom akcije ''Budi moj sveti Nikola!''. Za ispunjavanje želja djece korisnika pomoći Caritasa kao i djece iz Ukrajine, javljaju se sugrađani na društvenim mrežama.

 


I ove godine Caritas Dubrovačke biskupije organizira akciju “Budi moj sv. Nikola” kojom pod plaštom sv. Nikole spaja djecu i njihove želje iz obitelji svojih korisnika s osobama koje će ih konkretno ispuniti.

U akciji je moguće sudjelovati na Facebook stranici Caritasa Dubrovačke biskupije gdje se nalaze popisi sa dječjim željama skrivenim pod inicijalima i godištem djeteta. Oni koji žele mogu se prijaviti za određeni dar, kupiti ga i dostaviti u prostor biskupijskog Caritasa do 1. prosinca 2022. godine.

„Ove godine imamo ukupno 112 dječjih želja, a uključena su djeca korisnika Caritasa s područja cijele biskupije, iz Grada i okolica, s naših otoka, Pelješca te djeca izbjeglica iz Ukrajine. Proces prijave je jednostavan. Treba se zapisati ispod objave, pričekati da vam djelatnici potvrde da je ‘želja baš vaša’, kupiti dar, označiti ga rednim brojem i inicijalima te donijeti ili poslati u biskupijski Caritas, na adresu Ul. Vatroslava Lisinskog 13a, Dubrovnik. Potrebno je da pokloni stignu do 1. prosinca kako bi bili spremni za dostavu djeci“, objašnjenje je akcije iz Caritasa.

„Ovom akcijom želimo postići dva cilja: prvo, želimo da svako dijete dobije nešto novo i nešto baš po njihovoj želji, a istovremeno želimo svima pružiti radost ispunjenja dječje želje, kako bi, na jedan dan, mogli postati nečiji sveti Nikola”.

Podjele darova bit će u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku na blagdan svetog Nikole, uz pravog svetog Nikolu, anđele i male krampuse.

 

 

Ususret sv. Nikoli i ove godine Caritasova akcija ''Budi moj sveti Nikola!''

 

Ususret sv. Nikoli i ove godine Caritasova akcija ''Budi moj sveti Nikola!''

© 2021-2024 Caritas Dubrovačke biskupije