Novosti

Uz projekt ''Ruke dobrote'' širom Grada distribuirani plakati i letci o važnosti doniranja hrane

   20.05.2022.
Projekt „Ruke dobrote“ kojim se novčano potpomaže projekt Caritasa Dubrovačke biskupije za pružanje pomoći u hrani i osnovnim materijalnim potrepština za 700 osoba, provodi se do svibnja 2022. godine, i to po treći put, a u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Uz popratne mjere projekta izrađeni su plakati i letci o važnosti i mogućnostima doniranja hrane, koji su na oglasnim pločama širom Dubrovnika o tome obavijestili veći broj građana.

 

Caritasov projekt „Ruke dobrote”, nazvan tako po nadahnuću životom i djelima zaštitnice Caritasa Dubrovačke biskupije bl. Marije Propetog Petković, sufinanciran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), koji je dio Europskog socijalnog fonda (ESI). Cilj ovog fonda je osigurati hranu i/ili osnovne materijalne potrepštine za najpotrebitije. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike upravljačko je tijelo projekta.

Ugovor za projekt, kojim se pruža potpora za pružanje pomoći u hrani i osnovnim materijalnim potrepština za 700 osoba iz Caritasove evidencije, po treći put je uručen ravnateljici Caritasa Sanji Šanje, 28. svibnja 2021. godine. Ugovor je vrijedan 843.770,14 kn, a vrijeme provedbe je do konca svibnja 2022. godine.

Uz financiranje paketa pomoći, projekt nosi popratne sadržaje. Jedan od njih je i dizajn te tiskanje plakata i letaka o važnosti te mogućnostima doniranja hrane, za poticanje i osvješćivanje distributera te svih zainteresiranih na taj plemeniti čin. 

Plakati su nosili naslov ''Donirati hranu je tako lako - saznaj kako'' te kroz četiri točke: Tko?, Zašto?, Kome? i Kako? objasnili cjelokupan proces. U letku je sve navedeno objašnjeno detaljnije. 

Zahvala ide tvrtci Sanitat Dubrovnik d.o.o. koja je, još jednom, biskupijskom Caritasu izašla u susret i omogućila prisutnost plakata na relevantnim gradskim oglasnim mjestima. 

Sadržaj letka

Tko može donirati hranu?

Hranu mogu donirati svi ljudi dobre bolje, obrtnici i OPG-ovi, restorani, trgovački lanci, mednice, proizvođači hrane i distributeri.

Zašto se odlučiti na donaciju?

Jer ćete učitni dobro djelo, omogućiti potrebitima obrok. Moguće je ostvariti i porezne olakšice. Više informacija na IT sustavu e-doniraj, Ministarstva poljoprivrede.

Kome će ići donirano?

Caritasu Dubrovačke biskupije, koji ima status posrednika u doniranju hrane i koji će hranu proslijediti najpotrebitijima. 

Kako donirati hranu?

Kontaktom: pozivom ili porukom na 020/612 240, caritas@dubrovacka-biskupija.hr; caritas.db.hr i na društvenim mrežama.

Naš Caritas mjesečno podijeli više od 700 paketa pomoći hrane svojim korisnicima. Svaka donacija nam puno znači jer na taj način povećavamo i obogaćujemo pakete pomoć. Podržati nas možete i uplatom donacije. Od srca hvala.

U Hrvatskoj se godišnje baci više od 400 000 tona hrane. Prekini niz. Ne bacaj hranu. Doniraj!

Brošura ''Donirati hranu je tako lako - saznaj kako'' tiskana je u sklopu popratnih mjera uz projekt ''Ruke dobrote''. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost Caritasa Dubrovačke biskupije.

 

 

Uz projekt ''Ruke dobrote'' širom Grada distribuirani plakati i letci o važnosti doniranja hrane

 

Uz projekt ''Ruke dobrote'' širom Grada distribuirani plakati i letci o važnosti doniranja hrane

 

Uz projekt ''Ruke dobrote'' širom Grada distribuirani plakati i letci o važnosti doniranja hrane

© 2021-2022 Caritas Dubrovačke biskupije