Započeo novi ciklus tečaja hrvatskog jezika za Ukrajince

20.02.2024.
Intenzivni tečaj hrvatskog jezika za osobe raseljene iz Ukrajine koje se nalaze na području Dubrovačke biskupije započeo je 19. veljače na Sveučilištu u Dubrovniku u suradnji Caritasa Dubrovačke biskupije i Centra za jezike Sveučilišta u Dubrovniku. Polaznicima se na početku obratila voditeljica Centra za jezike Zrinka Režić Tolj zaželjevši im dobrodošlicu i podjelivši im bilježnice i olovke.

Tečaj se održava za dvije grupe, i to po modulu A1.1 za početnike i A 1.2 za one koji su na drugoj razini odnosno za one koji su na proljeće 2023. godine položili prvu razinu. Prvu grupu za početnike vodit će profesorica Ana Lokas, a drugu profesorica Rebeka Milković. Polaznicima je tečaj od iznimne važnosti jer će im uvelike pomoći pri zapošljavanju, ali i samoj integraciji u društvo.

Tečaj će se održavati tri puta tjedno po tri nastavna sata i trajat će dva mjeseca točnije do 15. travnja. Maksimalan broj polaznika za obje grupe je 25 polaznika.

Tečaj je financiran posredstvom Hrvatskog Caritasa, sredstvima Caritasa Američke biskupske konferencije „Catholic Relief Services“ predviđenim za pomoć izbjeglim Ukrajincima u Hrvatskoj.

Caritas Dubrovačke biskupije kontinuirano pomaže izbjeglicama iz Ukrajine na različite načine uključujući materijalnu i financijsku podršku te podršku u učenju hrvatskog jezika i integraciji kroz organizaciju mjesečnih druženja za odrasle i djecu.

Započeo novi ciklus tečaja hrvatskog jezika za Ukrajince